Wednesday, July 23, 2014

Outfit: Flower power, rainy hour
Ciudata vreme pentru luna iulie, a plouat toata noaptea, torential, la fel cum a facut-o deja de prea multe ori luna asta. Imi place ploaia, dar parca prea isi face de cap in ultima vreme. Iar cand se opreste, temperaturile de afara devin insuportabile. Tot ce poti sa-ti doresti in aceasta perioada e sa stai, sa citesti o carte buna si sa te bucuri de liniste si relaxare. Eu una asta am de gand sa fac. Am atatea planuri de facut si de dus la bun sfarsit incat parca vremea de afara tine cu mine in privinta asta.

Chiar in momentul asta in care va scriu, am langa mine "Fratii Karamazov" si intentionez sa o citesc pentru a doua oara.  Simt ca inca sunt lucruri pe care nu le-am descoperit si inteles suficient din aceasta carte. Mi se intampla destul de des sa recitesc aceiasi carte, din dorinta de a patrunde in profunzimea ei, de a ma transpune in pielea autorului si a personajelor. 

La fel mi se intampla si in viata de zi cu zi. Incerc sa inteleg fiecare persoana in parte. Sa-i studiez reactiile. Sa-i ascult parerile. Sa fiu pret de cateva clipe acea persoana. Uneori imi reuseste, alteori nu. Dar mai bine sa esuez in incercarea de a intelege pe cineva, decat sa pornesc de la premisa de a nu intelege si de a nici nu-mi dori asta.  Cu totii avem reactii si iesiri datorate unor fapte si circumstante mai mult sau mai putin atenuante. Dar prea putini stam sa analizam aceste circumstante. Eu personal cred intr-o lume mai buna, in care intelegerea sa fie pe primul loc inaintea unei pareri preconcepute. 

"Before you judge my life, my past or my character, walk in my shoes, walk the path I have traveled, live my sorrow, my doubts, my fear, my pain and my laughter. Remember everyone has a story." 

In dreapta mea pe birou sta o cana cu ceai si in timp ce imi lasam papilele gustative gadilate de aroma de ceai negru cu lapte am realizat ca tot ce va povesteam mai sus are legatura si cu tinutele. Cu fiecare outfit in parte devin alt personaj, joc un alt rol. Incerc sa ma transpun in ceea ce hainele transmit. Eu devin una cu hainele, iar hainele una cu mine. Cred ca de fapt asta inseamna de fapt stilul. Sa poti purta orice si sa te simti bine cu asta. Orice tinuta ai alege trebuie sa devina your 2nd skin. E ciudata cum zi de zi descopar lucruri noi despre mine, despre cine sunt si ce-mi doresc

Un lucru e sigur, oportunitate de a fi in fiecare zi actor pe scena vietii e un dar ce fiecare il avem. Depinde doar de noi cum vrem sa jucam acest rol si cine vrem sa fim. Daca vrem sa fim doar un personaj ascuns dupa o masca sau vrem ca masca sa devina una cu personajul. Alegerea va apartine.

Azi, m-am simtit boema, m-am trezit cu un dor de mare, de nisip, de plaja. Iar rochia aceasta imi facea cu ochiul din dulap, gata sa se imbrace singura. M-am imaginat intr-un satuc de vacanta situat pe malul marii. Un om ce se pierde prin multimea ce fremata pe strazile inguste, in cautarea unui loc in care sa scrie. Un calator ce-si cauta inspiratia. Pana la urma de fapt asta e povestea mea. Caut mereu o muza oriunde m-as gasi si imi gasesc intotdeauna linistea in fata unei coli mari albe de hartie pe care sa pot sa-mi scriu orisice gand. Si Doamne, cat imi place sa scriu. Dar, nu la calculator, clasic, pe hartie, sa umplu rand dupa rand si abia apoi sa le transcriu in tehnologie.

Asta sunt EU, un om care isi scrie povestea zi de zi. Fac propriile alegeri. Imi asum greselile. Merg mai departe spre ceea ce imi doresc si nu ma impiedic de obstacolele ce apar mai mereu in cale. Asta ar trebui sa fii si tu: propriul tau regizor, nu doar un actor manevrat de un scenariu prost.

MAKE YOUR OWN SCRIPT!


Love,
Iulia D.Dress - Asos
Flats - no name
Bag - Asos
Necklace - Meli Melo
Jacket - Levi's

4 comments: